Rivit riesana?
Rivit riesana?

Bentoniitti savea sisältävä Better pH Balance on osoittautunut todella tehokkaaksi hevosella jolla ollut pitkään sitkeästi riviä jaloissa ja mikään ulkoinen hoito ei ole poistanut ongelmaa pysyvästi. Jos rivit ovat jatkuvana riesana ympäri vuoden, syy voi olla esim. sopimaton rehu, aineenvaihduntahäiriö tai muu suoliston epätasapaino.

Better pH Balance jauhe tasaamaan suoliston pH tasapainoa ja tuhoamaan elimistöstä hiivaa ja estämään haitallisten suolistobakteerien lisääntymistä; myös hevosille jotka nuolevat maata ja/tai kärsivät vetisestä kroonisesta ripulista.

Animaderm – Derfongen “All In One” tai Animaderm – Cutene voide kuraruven ja rivien hoitoon hevosen jaloissa.

Ruokinnan muutoksella eroon rivistä!
Kesällä 2012 bootsit hankasi hevoselta vuohiset rikki ja sitten niihin tuli riviä. Riviä hoidettiin ulkoisesti eri tavoin lähes vuosi. Viimeiseksi hoidettiin eläinlääkärin antamalla lääkkeellä jolla rivit ensin lähtikin mutta hoidon jälkeen rivit tulivat takasin pahempana kuin koskaan, vuohiset olivat karvattomat ja hyvin kipeät erittäin syvistä haavoista.
Huhtikuussa 2013 hevoselle vaihdettiin yrtit ruokintaan (vain heinää-kauraa-yrttejä). Alkuun Better pH Balance, Detox 1 ja Detox 2 kuurit sekä perus vitamiini/kivennäisyrittisekoitus rinnalle. Lisäksi vuohisiin laitettiin aika-ajoin Animadermin Cutene voidetta mikä edistää ihovaurioiden parantumista, pehmittää ja kosteuttaa ihoa.
Uuden rivin muodostuminen loppui lähes välittömästi ja paraneminen alkoi. Vieläkin vuohisissa on nähtävissä pahoin vaurioituneet kohdat mutta rivit ovat pysyneet pois.