Paddock Paradise
Paddock Paradise

Oletko suunnittelemassa tai uusimassa pihattoratkaisua? Tutustu Paddock Paradise -konseptiin!

Paddock Paradise on ns. "villihevosmalli". Kengittäjä Jaime Jackson on tutkinut villihevosia ja niiden kavioita US Great Basinissa vuosina 1982-1986. Paddock Paradise-konsepti perustuu villihevosten tutkittuun käyttäytymiseen ja kengättömyyteen. Tarjoamalla kesyhevoselle mahdollisimman lajinmukaisen elinympäristön se pysyy terveenä, pitkäikäisenä, hyvinvoivana ja tyytyväisenä.
PP on simulaatio olosuhteista joissa villihevonen parhaiten menestyy. Aitauksen muoto (radan mallinen), ruokinta, lepoalueet ja tietyt elementit saavat hevosen käyttäytymään luonnonmukaisella tavalla. Ruokintapaikkoja on aina useita tai heinä jaetaan koko reitin varrelle, jolloin hevonen voi kävellä ja syödä. Olennaisia ovat alustan materiaalit, lepoalueet, kylpeminen/piehtarointi jne. Paddock Paradise -konseptilla hevoset saa liikkumaan yhtä paljon kuin villihevoset (joiden ka tutkitusti sellainen 15-25 km/vrk) myös pienehkölläkin mutta monimuotoisella alueella.

Paddock Paradise - Ohje luonnonmukaiseen hevosenpitoon -kirjasta löydät tietoa sen hyödyistä hevoselle sekä ohjeistusta sen rakentamisesta. Kirja sisältää lukuisia kuvia, Paddock Paradise -mallipiirroksen ja se tarjoaa monia ohjeita ja oivalluksia lukijalleen.