Testattu ja suositeltu!
Testattu ja suositeltu!

Kavioidenkin hyvinvointi tulee sisältäpäin; riittävät ravinteet sekä kavioiden toimiva aineenvaihdunta ja kaviomekanismi ennaltaehkäisevät ongelmien syntyä.

Ulkoisesti, hauraita ja pehmeitä kavioita voi hoitaa ja ennaltaehkäisevästi suojata Animadermin Ongifen tervavoiteella. Vettähylkivänä se suojaa kaviota lialta ja ulkoiselta kosteudelta sekä antibakteerisena ehkäisee sädemätää. Tehoaa myös sieni-infektioihin. Voide säilyttää sarveisaineessa tarvittavan kosteuspitoisuuden sallien kuitenkin hengittävyyden. Voidetta voidaan laittaa myös kengityksen yhteydessä pohjallisen alle sekä käyttää yhdessä Fourgen kanssa sädemädän hoitoon.

Fourgen desinfioi, tehoaa sieni-infektioihin, on antibakteerinen ja ulkoiselta kosteudelta suojaava terväöljy. Se kuivaa ja puhdistaa alueen hetkessä ja estää veden tunkeutumisen. Erinomainen tuote ruununrajan polkemiin, sädemädän ja sieni-infektioiden hoitoon!

Ruokintaan suosittelemme Better Hoofs yrttisekoitusta hauraiden kavioiden vahvistamiseen ja sen rinnalle perus vitamiini/kivennäisekoituksista sopivat orgaaniset nokkospohjaiset sekoitukset kuten Better All in One tai Better Vitality.

Kaviomekanismin toiminta varmistetaan säännöllisellä ja oikeanlaisella vuolulla ja riittävällä liikunnalla. Kavion uusiutuminen kokonaan kestää noin vuoden joten kaviolaadun parantumisen tuloksetkin alkavat näkyä vasta pidemmän ajan kuluttua. Akuutin sieni-infektion tai sädemädän hoidon tulokset ovat nähtävissä nopeasti.

Hevosen jalkojen terveys lähtee kavioista. Terve kavio pumppaa jokaisella askeleella nivelnestettä niveliin ja laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle. Jos kaviot eivät ole kunnossa se heijastuu usein ongelmina ylempänäkin jalkaa…